Noordwaarts
Noordwaarts bezoekt en fotografeert de randen van ons continent.

Briksdalsbreen

Briksdalsbreen is één van de drukst bezochte gletsjer-armen van Jostedalsbreen. De gletsjer is te vinden in Briksdal Vallei, aan het einde van de grotere Oldedalen Vallei.

De Lyngstuva scheepswrakken

Eén van mijn favoriete fotografie-onderwerpen is abandoned places. Sporen van menselijke aanwezigheid worden langzaam teruggenomen door de natuur. Denk bijvoorbeeld aan verlaten gebouwen, roestige autowrakken op het platteland, of, zoals in dit geval, scheepswrakken.

De zeearenden van de Lofoten

Nordland heeft een grote vaste populatie witstaartzeearenden. De indrukwekkende vogels hebben een spanwijdte tot 2½ meter en zijn veel te zien langs de grillige kust van de Lofoten.

Ontmoeting met de Antigua

Deze post gaat over een reis die nog niet heeft plaatsgevonden. Herfst 2019 zullen we een reis maken langs de kust van Spitsbergen op de Antigua.

Bødalsbreen - de grote krimp

Jostedalsbreen is de grootste gletsjer op het europese vasteland. De ijsmassa heeft een flink aantal uitlopers in de dalen en elk van deze armen heeft weer zijn eigen naam, vaak genoemd naar het dal, of een plaatsje in de buurt.

Askja per 4x4

De caldera van de Askja vulkaan is een populaire bestemming diep in het desolate binnenland van Ijsland. Om de Askja te bereiken zul je wel een paar hordes moeten nemen.

Låtefossen

Rijdend over route 13 tussen Odda en Skare is het onmogelijk om Låtefossen over het hoofd te zien; om de imposante waterval te bekijken zou je de auto niet eens hoeven te verlaten.

Skógafoss

Skógafoss is een prachtige, veel gefotografeerde waterval aan de zuidkust van IJsland. Elk jaargetijde biedt een andere blik op de waterval, maar zijn zijn allemaal even indrukwekkend.

Senja in September

Het eiland Senja ligt ten noorden van de Lofoten, maar is lang niet zo bekend. Senja wordt ook wel Noorwegen-in-het-klein genoemd, want je komt er alles tegen wat Noorwegen zo aantrekkelijk maakt: fjorden, groene bossen, bergen, en vissersdorpen.